Monday, March 22, 2010

Testing New Engine 765 G2


Tempat: Sri Menanti Kebun Nangka and Kebun Limau
Tarikh:21 Mac 01
Partner : Otai Awi Kg Bukit
Startegi : 765 G2 Testing sambil intai inta

Around 7.30 Otai Awi dah sampai depan rumah... terus masukkan 765 G2 dlm bakul yang repair ari tu.... selesa boleh duduk...cuaca mendung

Aim ada suara kecik.....alunan memang menasuk kalbu..... dipendekkan cerita sampai kawasan tu.... diam Bh.... beralih.............ada Bh pacak 765 G2 ....tekan tekan...angguk gud.... 20 min tak sampai ...chow...

dah 2 3 tempat sampai bh tak nak sampai....cuaca mendung .... sikap ada lagi...

sampai satu area poko limau and durian... semak.......... ok la main tepi jalan ada anggar cantik........... masing suruh pasang kat anggar tu... last last Awi saya suruh gak pasang situ... gerenti bungkus...kali ni

Saya kearah sebelah.... sikit saja nak test tahap kerajinan.

dua dua pikat dah mula kerja tak sampai 2min zusssss naik atas anggar yang kita spot tu...tepat pikat Awi cangkul dan 765 G2....macan daun daaa jatuh laman spot baik tu...(Awi) ....pusing tak sampai...2 round DONE... masuk jut....




Pasang lagi... tapi bh lambung jauh jauh je....cuaca still mendung then kami ambik keputusan time to go back

11.45 balik rumah...standby balik KL lak

Thank you Bro Awi...orang yang baik dan berbudi perkerti...Moga Tuhan merahmati mu sahabat ku.


video

Tuesday, March 2, 2010

Makan sambil Jalan -jalan dgn Bro Azmi, Bro Black and Bro Zamri




Location: MY house Ukay perdana Ampang

Date:27 Febuary 2010

Lunch and Jalan jalan rumah kawan kawan lain

Syukur Alhamdullilah semuanya berjalan dgn lancar walaupun pada mula nya hendak masak sendiri lamb chop yang sempoi tu.. disebabkan tidak dapt membeli bahan utama sehari sebelumnya...kerana membantu ibu dlm kenduri maulidur rasul yang habis nya lewat mln....

Jadi saya membuat keputusan utk membawa bro bro kita ni ke BARRA CAFE sebuah cafe dibawah MAJUIKAN SDN BHD yang diketuai oleh Chef Zamri bekas chef Kepada Mantan PM kita Pak Lah. Ia merupakan Cafe yang dibawah pemantuan project saya dahulu. For fish lover please do come here.

Lokasinya di belakang Petronas jln pandan berdekatan dgn Tesco Pandan ( Pandan Prima)

Antara yang dipesan oleh bro bro kita tu:-

Black papper steak
Lamb Chop
Affredo spaggeti kalau TAK SILAP NAMA- SEAFOOD AND SPICY
Barra Spaggeti
Kerepok Leko
Tauhu Bakar
Bruschetta
Lime jus
Soya
Lemon Grass Tea
Affagato Coffee

Saya harap Bro AZmi,Bro Black and Bro Zamri puas menjamu selera hari itu.

Selapas tu kami ronda kerumah cfo saya dan kawan baik saya Master anak seng diampang untuk melihat burung burung pikat dan baru mereka ini.

Till then thank you for time bro bro senawang semua. Nanti dtg lagi ye.